Пријатељи, важно обавештење. Министарство Здравља Р. Србије
– Министар здравља др Лончар данас је изнео своје предлоге и промене у законима који ће од 1.9.2014. године ступити на снагу када прођу у скупштини.
Влада Србије је већ изнела свој став и нагласила да ће поштовати сваку промену у законима зарад уласка у ЕУ.
А ово су промене у законима:
1. Закон о здравственој заштити
** мења се члан 15 – сви грађани Р. Србије дужни су да се вакцинишу вакцинама које су прописане законом о заштити становништва од заразних болести. Сваки појединац је дужан да сам сноси комплетне трошкове вакцинације настале у том периоду.
2. Закон о имунизацији
** мења се члан 24 – сви грађани Р. Србије ( узраста од 1 до 18 година ), вакцинисаће се 4 пута, вакцином против хепатитиса б. Прву вакцину против хепатитиса б, дете добија у породилишту након 72 сата, а остале три вакцине, дете добија као ревакцинацију.
Саветујем свима да отворе овај закон и прочитају како се и од чега прави вакцина против хепатитиса б.
3. Закон заштите становништва од заразних болести
** мења се члан 11 – Све угрожене групе ( пензионери, хронични болесници, као и пацијенти на којима је рађена трансплантација ограна, по новом закону ће морати да се вакцинишу вакцином превенар 13 – тринестовалентна вакцина – произвођач је Новартис.
** мења се члан 14 – Најотпорније групе ( узраста од 9 до 25 година ), биће вакцинисане 6у1 вакцином – произвођач је ГлахоСмитКлајн.
4. Закон социјалне заштите Р. Србије
** мења се члан 15 – Особе женског пола ( труднице, као и будуће мајке ), мораће се вакцинисати свим вакцинама прописаним законом како би оствариле право на новчани додатак и право на социјалну заштиту.
5. Закон о здравственом осигурању
мења се члан 28 – Право на здравствено осигурање ( односи се само на незапослена лица тј. лица која се налазе на листи националне службе за запошљавање ), остварују право на осигурање унутар државе под условом да су испоштовали комплетан календар вакцинације ( за грађане старије од 18 година ), а за родитеље са децом ( уколико је дете вакцинисано свим вакцинама из дечијег календара вакцинације ).
Честитам влади Србије на ГЕНОЦИДНИМ ПРОМЕНАМА.
Такође честитам свим грађанима Србије на фантастичној борби преко друштвених мрежа. Велико браво.

ТЕСЛА: Једно је питање хране. Којом звезданом или земаљском енергијом нахранити гладне на Земљи? Којим вином напојити све жедне, па да им се срце развесели и да схвате да су богови?
Друга ствар је: како уништити енергије зла и патње у којима пролази човеков живот? Оне се каткад јављају као епидемије из дубине свемира; у овом веку те болести су се са Земље рашириле по свемиру. Трећа ствар је: постоји ли у свемиру сувишна светлост? Ја сам открио звијезду која, по свим астрономским и математичким законима, може нестати, а да се наизглед ништа не измиени. Та звијезда је у овој галаксији. Њена свјетлост се може збити до такве густоће да стане у куглу мању од јабуке, а тежу од Сунчевог система. Религија и филозофија уче да човјек може постати Христос, Буда и Заратустра. Оно за чиме ја трагам луђе је, веће и немогућније. То је: шта учинити да се у свемиру сваки човјек роди као Христос, Буда и Заратустра.
Advertisements