ТАЈНИ АМЕРИЧКИ ПЛАН ЗА ПРАВОСЛАВНЕ СЛОВЕНЕ

АЛАН ДАЛС

Алан Далс, директор ЦИА од 1953. до 1961. године, директива америчким службама безбедности под насловом Доктрина америчке борбе против Истока:

“Рат је завршен, полако ћемо све изградити, и ми ћемо дати све што имамо, сво злато, сву материјлану моћ на магарчење и залуђивање људи.

Човечији мозак, свест људи склони су променама. Посејемо ли тамо хаос, ми ћемо неприметно да им подметнемо лажне вредности и примораћемо их да те вредности и прихвате. Како? Ми ћемо наћи истомишљенике, своје савезнике и помоћнике у њиховој домовини. Мало по мало, ми ћемо одиграти грандиозну по свом обиму трагедију погибије свих православних Словена, и коначно, неповратно ћемо угасити њихову националну свест. Литература, биоскоп и позориште ће прослављати најнижа људска осећања. Ми ћемо на сваки начин подржавати оне који буду усађивали у човеков разум култ секса, насиља, садизма и издаје – једном речју сваке неморалности. У управљању државом, ми ћемо изазивати хаос и неред. Неприметно, но активно и постојано, помагаћемо деспотизам чиновника, корупцију и непринципијелност. Честитост и праведност биће исмевани, никоме неће бити нужни и биће сматрани остатком прошлости. Грубости и наглост, лаж и обмана, пијанство, наркоманија, издајништво, шовинизам и непријатељство према народима – све ћемо то култивисати у свест људи. И мали број, веома мали број људи ће схватити о чему се ради. Али, такве ћемо људе ставити у беспомоћан положај, исмевати се са њима, оклеветати их и прогласити их отпадницима друштва. Ми ћемо рушити духовне вредности, вулгаризовати и уништавати основе народне моралности. На такав начин ћемо расклимати покољење за покољењем, ловићемо људе у детињству и младалачком добу, увек ћемо главну ставку да бацамо на омладину, деморалисати, разврашћивати и обешчаћивати је. Ето, тако ћемо ми то да урадимо”.

Директива Службе безбедности Сједињених држава број 20/1 од 18. августа 1948. године: “Ми морамо имати аутоматске гаранције које обезбеђују да чак и некомунистички, те номинално пријатељски режим Русије не располаже убудуће никаквом војном моћи, у економским односима да силно зависи од спољњег света, да нема озбиљну власт над главним националним мањинама, те да не успостави никад више ништа налик на ‘гвоздену завесу’.

У случају да такав режим успоставља непријатељство према комунистима, а пријатељство према нама, морамо се побринути да ови услови и поред тога буду наметнути. Али, ми морамо ако не милом, онда силом да их придобијемо ради заштите наших интереса.“

//

//

4 thoughts on “ТАЈНИ АМЕРИЧКИ ПЛАН ЗА ПРАВОСЛАВНЕ СЛОВЕНЕ”

  1. Dosad su to vrlo uspesno radili. Dali ce se pravoslavci osvestiti, pa im se osvetiti, ostaje da vidimo. Ja se nadam da ce se vrlo brzo urusiti to njihovo Americko fasisticko carstvo…

  2. milano said:

    U Srbiji je uspelo. Malo su se preracunali kad su rusi u pitanju….
    Samo da je da pretekne makar pet do deset posto zdravomislecih
    ….oni bi u nekoj buducnosti mogli da povuku ovaj jadan narod
    koji lagano tone ka dnu. Daleko od Hrista koga ispoveda, sve
    blizi crnom djavolu moj narod vise ne lici na sebe. I verujem da je
    svo ovo moralno, ekonomsko, duhovno i dusevno potonuce
    rezultat necijeg plana. Nekog ko ima novac i moc da preobraca i
    kupuje ljude, jad koji za veceru proda veru.

  3. Da ste citali Sionske Mudrace znali bi da je sve isplanirano jos u 7 vijeku i sve polako se ostvaruje,nazalost po nas jer je vecina srpskog naroda prihvatila razvrat,nerad i sve ostalo sto ide uz to.Zalosno,imamo potencijal,a Rusi se trude da ne propadnemo,a da li ce mo zavisi samo od nas samih,svako od nas treba da se pita da li zeli da zivi po tudjim pravilima ili Bozijim,a mislim da ovi drugi su jedina nasa sansa,jer dolazim iz Sarajeva-ratnog,sa ovim narodom sam prozivjela sve teskoce i svasta me je snalazilo,pa mi je vjera pomogla da ne potonem,a nadam se da ni ostali nece.

Postavi komentar