Copyright

Ugovor o korišćenju METANOJA SAJTA
između korisnika i autora sajta


Copyright © METANOJA,
sva prava pridržana

1. Uslovi korišćenja web stranica METANOJA SAJTA

 

1.1. Korišćenje

 

Svi korisnici materijala sadržanih na web stranicama METANOJA SAJTA moraju se pridržavati ovde navedenih uslova korišćenja i pristupa web stranici METANOJA SAJTA ili stranicama povezanim s istom.

 

Svi sadržaji objavljeni na METANOJA SAJTU vlasništvo su METANOJE – Beograd (u nastavku teksta: METANOJA) i smeju se koristiti samo u privatne i nekomercijalne svrhe uz poštovanje svih autorskih i vlasničkih prava, te prava trećih osoba. Korisnicima nije dopušteno preinačavanje, kopiranje, distribuiranje, prenošenje, izlaganje, objavljivanje, prodaja, licenciranje i stvaranje izvedenih dela, kao i korišćenje bilo kojeg sadržaja dostupnog na stranici ili putem iste za bilo koju komercijalnu ili javnu svrhu bez pismenog pristanka METANOJE, niti se smeju koristiti na bilo koji način koji može uzrokovati štetu METANOJI ili bilo kojoj trećoj strani.

 

Korišćenjem sadržaja ove web stranice korisnik prihvata sve rizike koji nastaju iz korišćenja ove web stranice te prihvata da će koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

Pristupom našim stranicama naznačujete da priznajete i prihvatate sve ovde navedene pravne  uslove, a ukoliko niste saglasni s istima, molimo da naše web stranice ne koristite.

 

1.2. Nepostojanje odgovornosti i uskraćivanje prava

 

METANOJA će uložiti razumne napore da održi METANOJA web stranicu potpuno funkcionalnom i da sve objavljene informacije budu tačne i potpune, ali nije odgovoran za povremeno nefunkcioniranje stranice, eventualnu netočnost informacija, kao niti za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem netačnih ili nepotpunih informacija ili nemogućnošću pristupa istoj.

METANOJA se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korišćenje ove web stranice ili bilo koje s njom povezane web stranice. METANOJA se potpuno odriče svake odgovornosti za bilo koje radnje korisnika upotrebom ili zloupotrebom sadržaja ove web stranice, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s upotrebom ili zloupotrebom korišćenja sadržaja ove web stranice ili bilo koje s njom povezane web stranice.

METANOJA zadržava pravo izmene sadržaja ove web stranice, te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posledice proizašle iz takvih promena.

Svi su korisnici saglasni da je pristup i korišćenje ove web stranice i bilo koje s njom povezane web stranice te sadržaja iste na njihov vlastiti rizik.

METANOJA može onemogućiti ili ograničiti korisnicima pristup ovoj stranici za vreme izmene, održavanja ili u slučaju tehničke greške na stranici, ukoliko korisnik koristi ovu stranicu na način suprotan ovim pravnim napomenama ili ukoliko korisnik postupa na način koji bi po mišljenju METANOJE na bilo koji način ugrožavao ili mogao ugroziti rad ove web stranice.

1.3. Linkovi

METANOJA nema nadzor nad sadržajem web stranica trećih pravnih ili fizičkih osoba povezanih s ovom web stranicom ili putem kojih je korisnik mogao pristupiti ovoj web stranici, te se u potpunosti odriče svake odgovornosti  u pogledu tačnosti, potpunosti i dostupnosti sadržaja na web stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

 

2. Zaštita privatnosti / Tajnost podataka

 

Naglašavamo da prilikom posete ovim stranicama, vaši osobni podaci ostaju tajni, osim ukoliko ih ne želite dobrovoljno otkriti.

 

Obvezujemo se da, osim u svrhu zakonske istrage, ili u slučaju povrede prava i vlasništva METANOJE, drugih korisnika ove web stranice ili trećih osoba, ili u slučaju nepridržavanja korisnika s ovde navedenim uvjetima, nećemo drugim stranama dati podatke koje smo primili.

 

Kada nam šaljete elektronsku poštu (e-mail) s ličnim podacima po kojima Vas je moguće identifikovati, putem e-mail poruke s pitanjem ili komentarom, mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja zahteva korisnika. Možda ćemo Vaš e-mail poslati drugim zaposlenima koji mogu bolje odgovoriti na Vaša pitanja, što može uključivati i komunikaciju s ostalim povezanim društvima METANOJE.

 

Na određenim mestima unutar METANOJA SAJTA i u određeno vreme, METANOJA će prikupljati lične podatke korisnika. Ti podaci će se koristiti u svrhu kontakata i evidencije korisnika ove web stranice te u svrhu statističke obrade posjećenosti METANOJA SAJTA. METANOJA jamči da podatke koje prikupi na taj način neće prodavati ili na bilo koji način ustupati trećim osobama.

 

 

3. Autorska prava/zaštitni znakovi

 

Sva neovlašćena korišćenja sadržaja ove web stranice koja krše autorska prava METANOJE, podložna su utuženju i kaznenim odredbama Zakona o autorskim pravima.

 

Svi zaštitni znakovi i žigovi koji se pojavljuju na ovoj web stranici, a koji nisu znakovi METANOJE pripadaju trećim osobama.

 

METANOJA pridržava pravo ukloniti sa stranica bilo kakav sadržaj koji navodno krši autorska prava drugoga. Obavesti o navodnim povredama autorskih prava na ovim web stranicama molimo pošaljite na zvanični e-mail METANOJE s oznakom “Kršenje autorskih prava”. 

 

FORMA PISMA MORA BITI USAGLAŠENA SA ZAKONOM O AUTORSKIM PRAVIMA: MORA SE NAVESTI KONKRETAN LINK I NA ŠTA SE ŽALBA ODNOSI I ŠTA TREBA ISPRAVITI ILI IZBRISATI SA KONKRETNIM DOKAZIMA DA JE OSOBA KOJA ULAŽE ŽALBU NOSILAC AUTORSKIH PRAVA NA ONO ŠTO JE PREDMET ŽALBE. U PISMU U KOJEM SE ULAŽE ŽALBA MORA SE NAVESTI: IME I PREZIME, ADRESA, BROJ TELEFONA ONOG KOJI SE ŽALI KAO I DOKAZI O AUTORSKOM PRAVU NAD PREDMETOM ŽALBE.

 

SVE KONKRETNE ŽALBE ĆE RAZMOTRITI PRAVNI TIM METANOJA SAJTA.

 

NA OPŠTA PISMA BEZ KONKRETNIH PODATAKA (KONKRETNOG LINKA I PODATAKA NA KOJE SE ŽALBA ODNOSI) NE ODGOVARAMO. SVA OPŠTA PISMA TUMAČIĆEMO KAO FIZIČKU PRETNJU AUTORIMA OVOG SAJTA A KOJA PODLEŽE KRIVIČNOM GONJENJU. SVA PISMA UPUĆENA NA DRUGI E-MAIL IZUZEV ZVANIČNOG E-MAIL-a METANOJA SAJTA BIĆE SHVAĆENA KAO FIZIČKA PRETNJA AUTORIMA SAJTA I SHODNO TOME BIĆE PREDUZETE ZAKONSKE MERE KRIVIČNOG GONJENJA TAKVIH OSOBA. ISTO TAKO, SVE ŽALBE NA SADRŽAJ SAJTA UPUĆENE PREKO TREĆIH LICA SMATRAĆE SE ZA FIZIČKU PRETNJU AUTORIMA SAJTA.

 

 

4. Merodavno pravo

 

Na sve eventualne sporove i zahteve koji bi proizašli iz obaveze postupanja korisnika ove web stranice u skladu s ovim pravnim napomenama primenjivaće se srpsko materijalno pravo, a nadležni će biti srpski sudovi.

 

 

5. Formalno-pravne posledice

 

Svi korisnici METANOJA SAJTA slažu se sa navedenim uslovima korišćenja METANOJA SAJTA. Ovaj Ugovor o korišćenju METANOJA SAJTA će biti pravno delotvoran i važeći u sudskim procesima kao dokument koji su potpisali i sa kojim su se složili svi korisnici METANOJA SAJTA. Ukoliko se ma ko od korisnika METANOJA SAJTA ne slaže sa ma kojom odredbom ovog ugovora o korišćenju sajta, mora odmah prestati sa korišćenjem METANOJA SAJTA. Svakome ko se ne slaže sa ma kojom odredbom Ugovora o o korišćenju METANOJA SAJTA zabranjen je svaki pristup METANOJA SAJTU i bilo kakvo korišćenje sadržaja METANOJA SAJTA bilo u komercijalne, bilo u nekomercijalne svrhe. 

 

Copyright © METANOJA,
sva prava pridržana

 

Postavi komentar